KIŞ HAZIRLIKLARI -2-
Kış için yaptığım hazırlıklardan klasik olan dometes konservesi olmazsa olmazımdır.
Kızlarım dünyaya geldiklerinden ve ev yemeklerini yediklerinden bu yana, yani 7 yıldır her yaz sonu yapıyorum domates konservesini.
Ve yapmayan,ilk defa gören herkese şiddetle tavsiye ediyorum.
Yaptığım domates konservesini,kışın bütün çorbalarda özellikle tarhana da(et suyu ile de yaptıysam enfes oluyor)
makarna da ,dondurucuya koyduğum yazlık sebzeler de ,soslar da (mantı,kızartma vs.)
kullanıyorum.Kışın hiç domates almıyorum.Yıllardan beri böyle ,size de tavsiye ederim.
Ben 20 kilo dan yaptım bu yıl.Geçen yıl 30 yapmıştım.Ama bol bol ,nisan ayına kadar kullanmıştım.Gözünüze çok gelmesin.
Domateslerimizi, özellikle sivri domateslerden seçiyoruz daha etli ve lezzetli oluyor çünkü .
Bol suyla yıkayalım diyeceğim ama malum fazla su israfı yapmadan yıkıyoruz .
28 yorum:
Ellerine sağlık ablacım, annemde yapardı böyle.
Allah güle güle yemeyi nasip etsin
Nefis oluyor , ben bu sene yapamadım. Acaba hala var mıdır domates? Bugün de pazar var tüh :) Ellerine sağlık, olmadı oraya gelir yaparız beraber:)
ben de yapmayı düşünüyorum, denizin dediği gibi biraz pazar gezmeli, domates almalı..
sevgiler
gorki
ellerine sağlık canım.benimde annem yapardı,bana da verirdi.bizim evde az tüketiliyor zaten. 3 kişiyiz.evde sadece akşam yemek yeniyor.
aslında biraz yapsam fena olmaz. ama taze sarmısak yemeğini seneye erken hatırlat olurmu?
Bidamlacığa senin yoruma cevap yazmadan geçici tatil verdim.cevabı buradan yazayım . güzel hakikaten değil mi? beğendiğine çok sevindim.:)))
Ramazan da kedilere de yazmıyacağım sanırım.sadece yağmur damlasında yazacağım. Ramazanda yetişemem hepsine çünkü.
sen yine de damlacığa bir bak..)
mutlucum,teşekkür ederim,inşallah ağız tadıyla yensin yemekler...
bütün evler de....
perilicim, ben mail atmıstım, okuyabildin mi? merak ettim :)
denizcim aslında sen bugün bir pazara bak,vardır vardır,ama burada beraber yapmak da acaip keyifli olur ,domates suları kollarımızdana aşağıya akarken ,sohbet etsek ne iyi olur....
gorkicim ,sen bu sene 5 kilodan bir dene ,bak seneye bu miktar çoğalacak...
domateslerin son zamanları bu haftalar bulmak sorun olmaz...
geçen sene çok dar bir zamana denk geldi,bahar da kesinlikle erkenden hatırlatacağım sana sarımsakları...
tamam yağmurum,ikisini de bakacağım...
denizcim ,önce baktım msn de açıkmısın diye...
mailini aldım ,ancak denemelerimde isim yazmak için yer açarken oluşan kesik çizgileri bir türlü gideremedim,onu sana sormak için tekrar mail atacaktım ancak ipeğin okuluna gidip gelmem dolayısla ,birde dün pc de büyük bir sorun oluştu açamadık uzun bir süre,sana tekrar dönemedim.detaylı bir mail yollayacağım,tekrar çok sağol arkadaşım....
Yemek tarifi gibi olmuş bu :) Afiyet olsun...
Anılcım ,yemek yaparken yemek tarifi kadar gerekli bir tarif...
teşekkürler...
Hayırlı ramazanlar diliyorum :)
telefonla hallederiz :)
Canım o domateslerin görüntüsü nasıl güzel öyle. Akşam iftara bir domates çorbası olsa miss gibi.:)) Harikasın vallahi. Kışın domateslerin tadı yok ki zaten. Acilen yapmalıyım. En çabuğu bu hafta sonu.:))
Ellerine sağlık canım, anneciğimde hep yapar ve yemeklerde dediğin gibi tarhana ve dondurucuda bulunan yazlık sebzelerde çok güzel oluyor...Öpüyorum seni...
Canım maşallah sana ne kadar marifetlisin sen. Ellerine sağlık valla. Dondurucuyu dolduruyor annem.
Peri'm iyi ki Ömi gezmiyor buralar da valla boşar beni :)
Eda Suner
♥♥♥♥♥♥♥♥♥
serin mavi merhaba,hoşgeldiniz...
size de hayırlı ramazanlar diliyorum.....
denizcim sana karşı mahçup hissediyorum kendimi,en kısa zamanda arayacağım....
fikrimcim gerçekten ne kadar kırmızılar değil mi...
yapmanı ısrarla tavsiye ediyorum,kışın iyi ki yapmışım diyeceksin....
Pericim bu yıl ben de 15 kilo kadar yaptım domates konservesi ama bana verilen tarifte senin dediğin kadar kaynatılmıyordu.Ben domatesleri sadece bir iki taşım kaynattım.İnşallah bozulmazlar.Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.Allah sağlıkla yemeyi kısmet etsin canım.
çilekli pastam marifet değil de,anneliğin verdiği zorunluluklar...
gamzelim ,çilekliye dediğimi sanada diyeceğim ,anne olunca herşeyi düşünüp yapmak içgüdüsel olarak gelişiyor ve aaa ben neler yapmışım yaaa diyorsun,hep çocuklarımız için .inşallah sen de öyle olacaksın...
edacım senin gibi yetenekli hatunu bulmuş mümkün mü,asla katılmıyorum sana ,senin de bütün bunların üstesinden gelebileceğini düşünüyorum,çünkü,bakınız üstteki iki yorumum....
nihalcim,seninde ellerine sağlık,kışa yemek nasip olsun inşallah,
bozulmalar kaynatma süresi ile değil de eğer kapaklar iyi sıkışmadıysa zamanla hava alıp bozulabiliyor ,bir de serin yerde muhafaza edilmezse,bunları sağlarsan bozulma olacağını sanmıyorum....
tekrar ellerine sağlık...
Ben de geçen seneye kadar domates sosunu yapardım. Ben kabukları için; domatesleri kaynar suya otutuyorum ve yaklaşık 30-35 dak bekletiyorum Kabukları öyle kolay ayrılıyorki anlatamam. Ellerine sağlık. Çok kullanışlı oluyorlar. Becerikli hanımın hali başka işte.
baldan tatlım sıcak su metodunu biliyorum da domateslerin miktarı çok ya üşendim o kadar domatesi sıcak suya koy çıkar,ne bileyim aslın da işimi daha da kolaylaştıracaktı,sen niye bu sene yapmadın bakalım....
Yorum Gönder