YALANCI HAMSİ KUŞU
Aslında bu ismi ben uydurdum.Yani balığımız hamsi kuşu , hamsi kuşu da bildiğim kadarıyla esas hamsi kuşunun içinde pirinç ilavesi de var ,dolma gibi ...
Benim için, içini dolmalı hazırlamak hem zahmetli hem de böylesini ailecek daha çok seviyoruz .
hamsileri kafasından tutarak hızla aşağıya çekince kılçığıda beraberinde geliyor.Böylece hamsimiz fileto şeklinde kalıyor.İki hamsiyi sırtları dışarıda kalacak şekilde üstüstte ekliyoruz.
20 yorum:
günaydın canııım
hımmmm pek severim annanem yapardı balığın her türünü çok severim ellerine sağlık cnm yanına da patlatmışsın karadeniz türküsünü ooohhhh missssss
kendine iyi bak sevgilerimi bıraktım :)
hayatımda yıllar önce sadece bir kez kızartma yapmış bir insan olarak mutlaka denemek isterim. hamsiyi çok severim, çok lezzetli görünüyor gerçekten de!! Ellerine sağlık Periliköşk :D
hamsinin üzerine karadeniz türküsü çok iyi olmuş, zaten çok sevdiğimiz hamsiyi nasıl istedi canımız bir bilsen.
biz genelde fırında buğulamasını yapıyoruz.
Sevgili Perili köşk,
annem böyle iki hamsiyi birbirine yapıştırıp kızartınca analı-kızlı der hep:)
ayrıca çok güsel görünüyor denizden babası çıksa yiyebilecek olan ben(:) ) bayılırım balığa ayrıca türküde gerçekten süper olmus bu tarifin üstüne kendimi bir anda karadenizin yemyeşil yollarında patikalarında yaylalarında hayal etmemi sağladı teşekkür ederim.Sevgiler
KARADENİZE AŞIĞIIIIMMMM....
Süper görünüyorlar, ellerine sağlık ablacım...
Gerçeği varmı bilmiyorum ama yalancısıda gayet hoştur bencede :)
harika olmuş, bir balık seven olarak karnım acıktı :)
bir karadenizli olarak hamsinin her türlüsü makbuldur benim için.helede böylee güzel hazırlanmışı.eline sağlık.
betül'cüğüm sıcak içten mesajın için çok teşekkürler....
öptüm seni...
Yalan hiç iyi bişey değildir. Lakin bu kuş afiyetle yenir. Bir de yalancı dolma vardır ki bayılırım. Ama, bunun konumuzla bir ilgisi yoktur. Haftasonu bu yalancı kuş yapılıp yenir, Perilimin kulakları çınlatılır. Haydi öpüyorum seni ve Karaböcükleri. Ellerine sağlık ve de afiyet olsun.:)
bembicim ,bizim evde de çok sık yapılmaz kızartma ancak siz resmen rekor kırmışsınız...
hamsi yumurtalı olmasına rağmen inan hiç de ağır olmuyor çok seveceğinden eminim...
çocukla çocuk ,balığın hertürlüsü zevkle yeniyor katılıyorum size ,ehh hamsiyle uyumlu olması lazım müziğin ,bu konuda hassasım, yazdığım yazıya uygun müzik eklemezsem olmaz....
tabiat ana merhaba...
ne ilginç ve de güzel bir isim koymuş anneniz valla..pek hoş olmuş...
eh Karadeniz'den yeni döndünüz özlem çekmeyin diye düşündüm...:)))
mutlum, canım ,balığın ayıklanma kısmını gözünde büyütmezsen çok severek yiyeceğinizden eminim....
mavicim hımm Karadeniz'lisin demek
evet her türlü balık ve çeşidi tarafımdan da sevilerek yenmekte dir...
sevgiler...
incegülüm,mutluya da söyledim ayıklama kısmı oyalayıcı eğer bu aşamayı atlatırsan gerisi kolay ve çocuklarına yetiştiremeyeceğinden eminim....
şimdiden afiyet olsun...
gamzecim bilmem mi senin balık tutkunu (bir kere hiççç sevmem demiştin de ben de gerçekten sanmıştım demi...)
karnını acıktırdığım için özür....
sabah sabah hamsiyle ağzımı sulandırdın perili :)
ehieh,hayallah, sabah sabah bu işi becerdiysem sorry...:)
Dün denedim ve çok sevdik sevgili PeriliKöşk! :)) Yumurtasını fazla kullandığım için hamsiliomlet gibi göründü benim acemiliğimden dolayı ;)) Ebette her hamsi yemeğinde olduğu gibi aıklaması zordu, tansiyonum düştü, hayvanların içini dışına çıkartırken :(( Ama pişirmesi ve yemesi zevkli çok zevkli ;D çok teşekkürler!
bembişim,biliyormusun bir süre sonra daha hızlı ayıklamaya başlıyor insan ama gene de ayıklama kısmı gıcık..
beğenmenenize sevindim,afiyet olsun...
Yorum Gönder