KAŞARLI RENDE PATATES
özellikle uzayan hafta sonu kahvaltıları için ya da yemeğiniz az olduğu zamanlar küçük eklemeler yapmak üzere bu tarifi kullanabilirsiniz.Afiyet olsun...
- 2 orta boy patates
- kızartmak için çok az sıvıyağ(ne tercih ediyorsanız)
- patatese ekleyeceğiniz baharatlar(karabiber,pulbiber,nane)
- rendelenmiş kaşar
- tuz.
Patatesleri rendeliyoruz,rendelenen patatesler baya bi sulanıyorlar,elimizle fazla sularını sıkıp,baharatlarını ve tuzunu ekliyoruz.Yağladığımız tavaya,elimizle bastırarak incecik yayıyoruz,kalın yaymamaya dikkat ediyoruz ki içi iyi pişsin.Altını kısarak ,ağır ateşte kızarmasını bekliyoruz.Çevirme kapağımızla tersini çevirip kızaran yüzün üzerine rende kaşarımızı serpiyor ve diğer yüz kızarıp kaşarlarda eriyince üzerine maydonoz serperek servis yapıyoruz.
8 yorum:
çok pratik. eminim lezzetlidir de. tarif için teşekkürler.
Hafta sonları ay ne yapsak değişik diye düşünenlere pratik bir tarif,eger ince bir şekilde yayarak pişirilirse erimiş kaşarla çok güzel oluyor..
dün gece göreseydim bu postu bu sabah kesin yapardım. bu sabah kahvaltıda böyle değişik birşeyler istemişti canım. neyse canım bize başka haftasonu mu yok:)
kesinlikle bu pazar yapacağım. hatta sanada durumu bildiririm.
bu arada senin sobeni unutmuş değilim, daha fotoğraf çekemediğim için kaldı, çeker çekmez yazacağım.
Bir restoranda tesadüfen tanıştım bu yemekle..
Peynirin patates kızartmasına bu kadar yakışacağı , lezzetini bu kadar değiştireceği hiç aklıma gelmemişti..
Ellerine sağlık
sevgiler
ipek
pınarcım,insan sürekli aynı şeyleri,yemekten sıkılıyor değilmi,bu tarif öyle aman çok süper bir tarif değil ama değişiklik diyorsan denenmeli..
kurunanecim,ağır ateşte,içinin iyi pişmesini sağlayarak pişirmeyi unutma,dene bakalım nasıl olacak,evet sobeyi merakla bekliyorum...
ipekçim,ben bu tarifi,2 yıl kadar önce,şu an adını anımsamadığım(aslında aldığım tariflerin yanına yazıyorum,kimden aldığımı)yemek bloglarından birinden almıştım,evet kaşarınız güzel bir kaşarsa gerçekten çok yakışıyor...
teşekkürler...
Yorum Gönder