15.06.2008

ATATÜRK ÇOK KIRILMIŞTIR...

Hürriyet gazetesi yazarı Bekir Coşkun'u çok severek okurum ve cumartesi günü yazdığı köşe yazısını gözlerim dolu ,boğazımda kocaman bir yumru ile okudum.Belki okumayanlarınız vardır diye paylaşmak istedim..





Atatürk çok kırılmıştır...

ATATÜRK, Fatih Altaylı'nın "Teke Tek" programını öbür dünyadan seyrederken "Ben Atatürk'ü sevmiyorum, Humeyni'yi seviyorum" diyen türbanlılara çok kırılmıştır zaten.

Uzaktan kumanda aletini İsmet Paşa'nın önüne atıp "Zapla İsmet..." demiştir:

"Peki bu ne?.."

"Hadi Gel Bizimle Ol..."

*

Bunlar tabii ki Atatürk'ü sevmezler. Çünkü Atatürk'ün rugan potinleri, fötr şapkaları, yakası kolalı gömlekleri vardı.

Yüzmeyi severdi Atatürk.

Dans ederdi.

Rakı içerdi.

Köpeği de vardı Atatürk'ün.

O Türkçe yazdı, Türkçe konuştu.

Ata binerdi adam gibi.

Savaşırken de, severken de koca bir yüreği vardı onun. O medeni kişiliği ve o koca yüreğiyle bu toprakları özgürleştirip uygarlığa doğru yol alsın diye, devrim yasaları ile donatarak bırakıp gitti.

Bunlar Atatürk'ü sevmezler.

*

Peki siz?..

Siz sevdiniz mi Atatürk'ü?..

Atatürk'ü sevmeyenleri başınıza taç yapıp Türkiye'yi onlara teslim ettiniz ya... Zenginler kasaları-cüzdanları hatırına, fakirler bir torba nohut karşılığında, orta halliler bir aymazlık pahasına sattınız ya koca Atatürk'ü.

Bakın Türkiye'nin haline.

Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın ve ülkeyi yöneten iktidar partisinin, o televizyona çıkıp "Atatürk'ü sevmiyorum" diyen türbanlı kızlarla aynı suç iddialarından yargılandıklarının farkında değil misiniz?..

Pekiiii...

O türbanlı kızların önüne düşüp Türkiye Cumhuriyeti'ni "dinci simgelere izin vermiyor diye" AİHM'ye şikáyet edene selam çakıp ne diyorsunuz:

"First Leydi..."

(.........)

İşte böyle sevenleri ile sevmeyenleri arasında bir yerdedir Atatürk...

Muhtemelen üzgün ve kırgın...

12 yorum:

Adsız dedi ki...

Bahsi gecen programi izlemedim. Ama programin sunucusu beyefendi benim nezdimde cok da kredisi olan bir gazeteci degil. Program konuklarinin yaptiklari sansasyonel aciklamalarin ismarlama olma ihtimalini de, sirf bu yuzden, sahici olma ihtimali kadar yuksek goruyorum.

Birileri kalkip da bizim sevdigimiz bir insani sevmedigini beyan eder, hatta onun hakkinda ileri geri konusursa, cok dogal olarak tepkimizi lafi edene yoneltiriz. Ama ya o lafi ettiren birileri varsa, ve o birileri aslinda "oteki" degil de berikiyse? Ya hic ummadigimiz ve bizden bildigimiz meclislerde gelistiriliyorsa bu toplumu kamplara bolme stratejileri?

Bizim insanimizin karakteri yuksektir. Ataturk'un bu toplum icin hedefledigi cizgiye uyum sorunu yasasa hatta bu cizgiye muhalif olsa bile, asla O'na hiyanet etmez. Hele hele Humeyni gibi, ipleri kimin elinde oldugu muallak yabanci bir diktatoru, bu topraklari esaretten kurtarmak icin hem asker hem de komutan olarak savasmis Ata'sina asla tercih etmez. Daha da onemlisi, hayati boyunca cok cetin muhalefetleri goguslemis o guclu insan, birkac kendini bilmez yuzunden Turk milletine kirilmaz, ona olan inancini kaybetmez. Ben de O'nun cizgisini takip ediyor ve kurgulanan butun olumsuzluklara ragmen daha iyi bir gelecek inancimi muhafaza ediyorum.

Sevgiler,
Ayse Sule

Annekaz dedi ki...

Aynen Fatih Altaylı temiz bir gazeteci değildir.Eğer iki taraf varsa ki öyle görünüyor inanılmaz oyunlar oynanıyor.Hiç kimse masum değil karnın ince tarafı neresiye oraya dokunuluyor.Atatürk ya da türban yada başka bir şey pis oyunların içinde kirli eller var.Bu kadınları bu hale getiren kimler hangi politikalar.Humeyni yi neden seviyor.Bunlar da burada çok önemli ve çalışan bir beyinin sorması gereken sorular.Pek çok kişi aynı düşünceleri paylaşmaz onaylamaz bilmiyorum ben şu anda uygulanan politikadan da yargıdan da bazı tarikatların oyunlarından da gazetecilerin at gözlüklerinden de çok sıkıldım.Sonumuz hayrola!

Cocukla Cocuk dedi ki...

Yorumlara katılıyorum, Bekir Çoşkun'un yazısını da okumamıştım, çok iyi olmuş paylaşman. Benim içim acıyor bu olaylara gerçekten.Hayır olacak sonumuz inşallah.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

sevgili Ayşe Şule,merhabalar ,
programda yapılan açıklamaları yadırgamadım ve de şaşırmadım ben,çünkü humeyni söyleminin haricinde daha önceden de duyduğumuz ,gördüğümüz yaşadığımız öyle çok şey var ki,artık bu tür söylemler şaşırtmıyor bizi,ancak nereye doğru gittiğimiz korkuyor doğrusu
Atamızın 10 yıl nutkunda söylediği türk milleti zekidir ,türk milleti çalışkandır cümleleri artık yerini Türk milleti,cehaletin pençesesindedir,fakirlikten kırıldığı için gözü Cumhuriyet falan görmemektedir,cümlelerine bıraktı.
Evet Atatürk'ü sevmeyenlere, ben laik değilim diyenlere,türbanlarını ısrarla dine alet etmeye çalışanlara Atatürk kırgın bence Ayşe Şule...
Bekir Çoşkun da bunu çok güzel hicvetmiş....
hele -zapla İsmet ...derken Atamızın yüzünün şeklini gözümün önünde canlandırmaya çalışıyorum da kahroluyorum.....
sevgilerimi yolluyorum....

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

Anne Kazım ,haklısın bizim bilmediğimiz neler oluyor perde arkalarında kimbilir....
Ama bildiğim bir şey var ki,bu söylemleri savunan ve bu kadar cesur açıklayan insanlar beni çok korkutuyor.....

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

Çocukla çocuğum,gelecek yıllar çocuklarımıza neler getirecek bakalım,içimiz acımaya ne kadar devam edecek.
Yazıyı okuyunca yerimde oturdum kaldım,Bekir Çoşkun'a bir kez daha hayran oldum,çok güzel anlatmış değil mi....
mutlaka paylaşmalıydım,sevgiler....

Kremali'nin annesi dedi ki...

Perili, ben en cok bu ulkenin insanlarinin birbirlerinden korkar hale gelmesine, getirilmesine uzuluyorum. Birbirimizle dogrudan konusmak yerine isin kolayina (!) kactigimiz ve Altayli gibi kimi korku tacirlerinin tercumanligina tenezzul ettigimiz surece de bu boyle devam edecek gibi gorunuyor maalesef.

Bekir Coskun'un yazisini begenmis olmaniza saygi duyarim. Ama sahsi kanaatim, bu program karsisinda Ataturk'un tepkisi ne olurdu gibi hipotetik egzersizlerin entelektuel ya da pratik katma degerinin cok az oldugu yonunde. Israrla kacindigimiz seyi artik yapmanin vakti geldi de geciyor. Bu iletisimsizlik ve korku duvarlarini aramiza orenlere inat, empati ve cesaretle birbirimize yaklasmak zorundayiz. Bana gore gelecegimizi kurtarmanin baska caresi yok.

Sevgiler,
Ayse Sule

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ayşe Şule'ye iletişim kopukluğu konusunda katılıyorum. Yıllardır aynı inanç ve hedefler için bir arada omuz omuza olan insanları birbirine kırdırma çabalarını görmezden gelmemek gerektiğini düşünüyorum. Bu cahil kızların, belli bir kesimin temsilciliğini yapabilecek yeterlilikte olmadığını ve sözlerinin Türk Halkı'nın gözünde zerre değer taşımadığını da biliyorum.

Sevgiler canımın içi...

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

Ayşe Şule'ciğim,haklısın artık herkes birbirinden korkar oldu,bundan 20 yıl önce üst kat komşumuz kürttü ama onlar kürtlüğü ile değil,candan komşuluklarıyla bizim kalbimizde yer etmişlerdi,oysa şimdi,kürt olmak veya türban vs. bu kelimelerin geçmesi bile insanlarda tepki,tedirginlik yaratabiliyor.20 yılda geldiğimiz nokta bu işte.

Başkalarını bilmem ama ben kimsenin korku tacirliğine kapılıp gidecek değilim,ben sadece çevremde yaşadıklarımla,gördüklerimle ,duy
duklarımla bu korkuyu taşıyorum.Halkın arasına karışdığımızda durumda çok bir vehamet yok gibi görünüyor ya da belli bölgelerde çok uç kesimlerde durum karmaşıklaşıyor.
Yine ben kendi adıma söyleyecek olursam yan dairedeki türbanlı komşumla sabah kahvemi içip,çocuklarımızla ilgili konuşup,yaşantımıza devam edebiliyoruz.Sorun zaten çok daha başka yerlerde bunu hepimiz biliyoruz ...:)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

incegülüm işte en kızdığımda o cahil kızların,kadınların bütün bu olan bitene alet oluşları.Gitsin yaşasın bakalım İran'a ,değil televizyona çıkmak sokağa bile adım atabilirler mi acaba?

Adsız dedi ki...

perilicim. kaç gündür bu program üstüne yapılan haber ve yorumları izliyorum ve sinirleniyorum. televizyonun gerçeği değil sadece sunulan kadarını yalnızca istenilen açıdan gösterdiğini unutmamak lazım. o kızlar kimi temsil ediyorlar ki? beyinlerin bu kadar bulanık olduğu ve insanların birbirlerinden korkmak için yer aradığı bir ortamda böyle programları yapanları ben affetmiyorum.

Ebruli dedi ki...

Ne olursa olsun ben, benim gibiler, sen, senin gibiler, bizler ATATÜRK'ü seviyoruz ve seveceğiz, izinden de gideceğiz var mı itirazı olan?..