22.07.2008

EGE DE KARADENİZ LEZZETLERİ



Boğaz işlerine devam :D...
ne yapsak ne yesek diye düşünürken,eşimin ablasından öğrendiğim karadeniz lezzetlerinden patlıcan tava yapalım dedim anneme.Yemeklerin yanına ek olarak veya yemekli misafirlerinize ara sıcak olarak sunabileceğiniz ,müthiş hafif ve leziz bir tad....

*dilediğimiz kadar patlıcanı tamamen soyuyoruz,dörde bölüyoruz ama en altını bütün bırakarak.( salatalığı yerken dörde bölüp yeriz ya hani,sonuna kadar kesmeden..)

*tuzlu suda acısının çıkmasını bekliyoruz.

*kaynayan suya atıp 5 dakika haşlıyoruz.

*elimizle fazla sularını aşağı doğru süzüyoruz.

*patlıcanlarımızın heryerini içine tuz atılmış mısır ununa buluyoruz .Ne kadar çok mısır unlarsanız o kadar güzel oluyor .

*çok az yağla yağlanmış teflon tavada dörde bölünmüş parçaları iyice açtırarak heryerinin kızarmasını sağlıyoruz.Arkalarını da kızartarak pişme işlemini sonuçlandıyoruz.

Son derece hafif olan ve kolayca yapılan patlıcan tava yaz günlerinde uzun kahvaltı sofralarında bile yerini alabilir...


Bu arada İ.Melih Gökçek'in ODTÜ binalarının kaçak olduğu iddilarına ,ODTÜ öğrencilerinin verdiği yanıt muhteşem. Yanıtın muhteşemliğine yüzünde kocaman bir gülümseme ile katılan eşime ben de kocaman bir kahkaha ile eşlik ettim.

Rektör Prof.Dr.Ural akbulut'un :
“İhbar ediyorum, bekçi kulübeleri de dahil tüm binalarımız ruhsatsız. Gücü yetiyorsa gelsin ODTÜ’yü haritadan silsin" açıklaması ile ve öğrencilerin afişteki cümleleri ile hoşcakalın diyorum......

Evet sayın İ.Melih Gökçek !ODTÜ yü yıkmak
GÜven Özveri Tecrübe ister...

14 yorum:

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Merhaba canım, çok lezzetli görünüyor . Ellerimneine sağlık. Karadeniz yemekleri meşhurdur duyarım hep . Ama pek yemedim. Aman kilo almayalım :)
Öptüm kocaman.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

muhabbet çiçeğim evet karadeniz yemekleri güzel gerçekten,
burada öyle bir sıcak var ki istesem de çok yiyemiyorum Allah'dan :).bende öptüm....

Kremali'nin annesi dedi ki...

Bacim ellerine saglik; lakin bu bana, ot ve sebze duskunu Egelilerin elinde kimlik degistirmis bir Karadeniz yemegi gibi geldi. Zira Karadenizli olmama ragmen ben sahsen boyle bir yemek daha once ne duydum ne de yedim. Sakin pizum hamsinun yerine patlicani pulamis olmayasun misir ununa daa?

HÜLYA dedi ki...

canımcım ellerine sağlık bir karadeniz kızı ve karadeniz gelini olarak söylemeliyimki kusursuz yapmışsın kızartamayı üzerine birde sarımsaklı yoğurtla ooooof ne inanılmaz bir lezzet oluyor... ellerin dert görmesin tatlım benimde çokça yaptığım sarımsaklı yoğurtla bol bol tükettiğim bir kızartma çeşididir.

Melih gökçeğin cevabı ise gerçekten komikti.alıştık arttık...

sevgiler canımcım çok öptüm ..güzel tariflerini bekliyorum yine..

Cocukla Cocuk dedi ki...

Közlenmiş patlıcanla yapılmış patlıcan salatasını seviyorum, Bu tarifi de deneyeceğim.

Öğrenciler müthişler, bende kahkalarla güldüm valla. Dün ki eylem için yazdıkları pankartlar ve öğrencilerle yapılan röportajları da dinle derim.

Adsız dedi ki...

Öğrenciler harikaydı. Keşke orda olabilseydim dedim. Sevgiler.

Yeliz dedi ki...

peri kızartma evde pek tüketmemeye çalışıyoruz ama arada insanın canı çok çekiyor:) yemek saati de yaklaşıyor şöyle yanında yoğurtla fena olmazdı yani:)

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ahan da patlıcan, ahan da mısır unu. Ben bunu yaparım yahu.:)

Belki adamın Güven Özveri Tecrübe üçlüsü büyüktür canım, nereden biliyonuz?:))

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

Ayşe Şule hehe ,yok valla hiç bir ekleme ilave yoktur aynen bu bir karadeniz yemeğidir allta karadenizli hülyacığım da tasdik etmişdir :)
hamsi kuşuna da benziyor sahi değil mi ....



Hülyacığım,tarif mutlaka bildiğin bir tarif demişttim,zaten bu tava da yapılan fasulye,bezelye de ayrı bir güzel oluyor ,
süzme yoğurtla da denedim evet nefisti...



çocukla çocuğum,oldukça hafif bir sebze yemeği seversin eminim,
tüm röp. ve yazıları okudum,dinledim bakalım uzayacak mı?


rüzgarcığım eşim orda olamadığı için çok üzüldü,ben de tabi,olsaydık aynen kesin aralarındaydık...


Yeliz sen bir kere dene klasik patlıcan kızartmalar kadar yağlı olmadığını görecek ve sürekli yapmak isteyeceksin...


incegülüm mısırununu yeni getirdin değil mi canım taze taze ,valla denemezsen küserler sana...


evet onun güven özveri ve tecrübesi epeyce büyük ,iyi büyütmüş ama gene de yetmez ,yetmez otursun aşağıya daha fazla rezil olmadan :)

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Canım ellerine sağlık:))Ben iki hafta önce Karadenizeydim,yemekleri güzel ama damak tatları bizden biraz farklı,yemeklerde biz salça kullanırız,anlar ya hiç kullanmıyor,yada çok az kullanıyor...

laleninbahcesi dedi ki...

bu bizim sıkça yaptığımız bir Kradeniz yemeğidir ve enfes olur. Aklıma gelmişken yarın akşam ki mönüye ekleyeyim. Ellerinize sağlık afiyetler olsunnn

Unknown dedi ki...

Perilicim bir Trabzon kadını olan babaannem çok yapardı bunu, bir de pırasa ile yapılanı var bunun, bilirsin.
Ohh ben de kendi yemeklerimizi yapıyorum artık heyooo. Geçen gün biber dolma ve bamya yaptım. Yarın misafirimiz olacağı için olayı ilerletip çerkez tavuğu yapıcam:))
öptüm

Mehtap dedi ki...

Merhaba periliciğim, harika görünüyor ellerine sağlık.Bende deneyeceğim.Patlıcanın her türünü severek yerim zaten.sevgi ve sağlıkla kal.

Adsız dedi ki...

bak buna benzer bir tarifi gazetede gördüm ama o yağ içinde kızartılıyordu hoşuma gitmişti ama kızartma dan sakınıyorum. seninkinden deneyeceğim. muhakkak!