26.07.2008

KARDEŞ TÜRKÜLER



24 Temmuz akşamı İzmir Büyük Şehir Belediyesi, Bostanlı sahilinde Kardeş Türküler konseri düzenledi.Kardeş Türküler 1995 yılında Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu adıyla kurulan ve 15 yıldır Türkçe,Kürtçe,Gürcüce,Arapça,Lazca,Çingenece,Zazaca,ve daha başka çeşitli dillerde yaptıkları etnik müzikleri ile bilinmektedir.



Grup üyeleri güzel sesleri ile birbirinden güzel türküleri kendilerine özgü yorumlamakta.Özellikle Feryal Öney 'in sesi insanı alıp götüren bir ses .Aynı zamanda grup ritm ve perküsyon aletlerinin çeşitliliği ile de göz doldurmakta .Grub İzmir'e 14 kişilik bir ekiple geldi ama sayıları her konserde çeşitlilik gösterir. Benim için tam bir şölen olan konserin burada olduğum bir tarihe denk gelmesi süper oldu.

6 yorum:

Deniz dedi ki...

Sesi eğitmek elbette mümkün, ama şöyle coşkun bir sese sahip olmak ise doğuştan gelen bir özellik. Ona sonradan sahip olunamıyor, Öney'in sesi de bu anlamda kıskandığım bir sestir. Ne güzel çok sevindim adına denk gelmesine. Bu yana da denk gelecek misin acaba :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Şanlısın, Perli köşk, böyle keyifli bir organizasyonu kaçırmamışsın.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

Denizim ,ben geldiğim de senin o güzel sesini duyma şerefine erebilicekmiyim :),beraber düet yaparmıyız ,şimdi zeynep yanımda soruyor anne nerde söylüyeceksiniz Allahaşkına diyor :),annesinin her şart ve ortamda çığırdığını bilen kızımı korkuttum galiba :),ben Ağustos ortalarında ordayım,umarım sen de orda olursun :)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

çocukla çocuk gerçekten iyi denk geldi...
şanslıymışım :)

Deniz dedi ki...

Zeynepcim, Anatolia Gösteri Merkezi'nde sahne alacağız :) Şirin kızım benim... Umarım burada olurum, İzmir'e gitmez isek...

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Doğu albümündeki Aşık Mahzuni'den Dargın Mahkum'u çok ama çok severim. Nerdeyse 10 yıllık bir albüm ama albümü hala zevkle dinlerim. Kızıma hamileyken o kadar çok dinlettim ki kızım çok seviyor doğu ezgilerini, gerçi ben aslen göçmenim, balkan müziğini de çok severim, ilk konserlerine gittiğimde müzikleri beni ağlatmıştı, çok başarılılar.