PAZAR KEYFİ(MANTI KEYFİ...)
Kızlarım epeydir mantı istiyordu,bana yardım ederseniz yapalım bakalım dedim ve giriştik.
ÖLÇÜLER:
(4 kişilik)
- 2 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 bardak ılık su
- 250 gr kadar kıyma ,küçük bir soğan,karabiber.
un ,yumurta,tuz,ılık su ile hamurumuzu yapıyoruz ,biraz dinlendirip 15 dk kadar,hamurumuzu açmaya başlayabiliriz.Hepimize dolu dolu 1 er tabak mantı çıkıyor bu ölçü ile,bende yemek blogu olan arkadaşların anlatmaları ile öğrendim mantı yapmayı.

ne kadar ince açarsak o kadar güzel olacak mantımız ,benimkiler orta karar...küçük kareciklere kıyma koyuyor ve kapatma işlemine geçiyoruz

15 yorum:
kayseri mantısı :) zahmetlidir muhtemelen yapması.. fakat gayet güzel görünüyor...
oooohhh ellerine sağlık, afiyet olsun. böyle diyet yaparken çok caydırıcı görünüyor. en sevdiğim ve asla hayır diyemeyeceğim yemek.
ben diyorum, armut dibine düşecek diye.. onların o küçük becerikli ellerini sevsin teyzesi.:) bi oturuşta 3 tabaktan aşağısı kesmez beni bilesin. yani çağıracaksan mantıya, ona göre yap bacım.:)))
sevgili gökhan,ben izmirliyim,ama boğaz işi oluncu her yol Roma:)))
valla sana katılıyorum,mantı olunca ne kilo kaygısı ne bişey kalıyor,bende hayır diyemiyorum,iyiki zor yapılıyor...
ah fikrimcim sen gel ben sana tabaklar dolusu yaparım,kızlarımı yetiştiriyorum,emeklilikte mantıcı tükkanı açıcam:)))))
harika görünüyor valla. ellerinize sağlık. özendim size ya. benim kızım da büyüse de birlikte yemek yapsak.
iyiki haftasonu arkadaşımda yemiştim mantı. yoksa şimdi canım çok çekerdi:)
İnan kısa zamanda büyüyecek anlamayacaksın ,herşeyi beraber yapacaksınız ,hafta sonu yemiş olmama sevindim...
ellerinize sağlık müthiş görünüyor .Çok beceriklisiniz analar kızlar.....(nihal)
nihalcim teşekkür ederim canım arkadaşım...
Yapılması zor olan her yemek neden bu kadar lezetli yahu...Ben bi kere denedim mantı yapmayı;hamur da problem yoktu da aman allahım o açma kısmı yok mu!!Saçlarım bile hamur olmmuştu :))Afiyet şeker olsun,ellerine sağlık..
kim olduğunu bilemedim,ama bloguma hoşgeldin,evet maalesef güzel olan şeyler zor yapılıyor,aslında iyiki de zor yapılyor yoksa dombili olurduk yaaa
slm ben tuba,adanalıyım ve burda ona yüzük çorbası derler,mantı üçgen kapatılmışına denir.sizin yaptığınızı kaynamış suya atar,kavurduğumuz salçalı naneli yağlı avcarla karıştırırız,bi de kıymamızı avcarlarız biraz soğan ve bol baharatla.ben sevmiyorum ama eşime yaparım genelde hatta tanıştın mı bilmiyorum tubikkos bayramda gelecek buraya ona da yapacam buzluğuna atsın diye.cnm Allah yuvandan huzuru eksik etmesin.....
kıymanın avcarında salça da vardı unutmuşum:)))
Merhaba ,öncelikle hoşgeldiniz...
işte yemek kültürü denen şey bu olsa gerek ,her yörenin farklı ağız tadı ve tarifi...
sizin yaptığınız da çok güzeldir eminim ,ben değişik lezzetler denemeyi çok severim....
paylaştığın için çok teşekkürler.....
Yorum Gönder