1.04.2007

PAZAR KEYFİ(MANTI KEYFİ...)

Kızlarım epeydir mantı istiyordu,bana yardım ederseniz yapalım bakalım dedim ve giriştik.

ÖLÇÜLER:
(4 kişilik)

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 bardak ılık su
  • 250 gr kadar kıyma ,küçük bir soğan,karabiber.

un ,yumurta,tuz,ılık su ile hamurumuzu yapıyoruz ,biraz dinlendirip 15 dk kadar,hamurumuzu açmaya başlayabiliriz.Hepimize dolu dolu 1 er tabak mantı çıkıyor bu ölçü ile,bende yemek blogu olan arkadaşların anlatmaları ile öğrendim mantı yapmayı.


ne kadar ince açarsak o kadar güzel olacak mantımız ,benimkiler orta karar...küçük kareciklere kıyma koyuyor ve kapatma işlemine geçiyoruz

iki kızımda büyük bir heves ve başarı ile kapattılar mantıları...






küçük kare şeklindeki hamurumuzun kıymasını koyduktan sonra karşılıklı kenarlarını orta noktada birleştiriyoruz










mantılarımız çoğalmaya başladı,bütün hamur bitince kaynayan suda haşlayıp-yaklaşık 15-20 dak.kevgirle servis tabaklarına alıyor ve üzerine sarmısaklı yoğurt,domates sosu,dilediğimiz baharatları ekliyoruz.






Afiyetle yiyoruz...







15 yorum:

gökhan dedi ki...

kayseri mantısı :) zahmetlidir muhtemelen yapması.. fakat gayet güzel görünüyor...

kurunane dedi ki...

oooohhh ellerine sağlık, afiyet olsun. böyle diyet yaparken çok caydırıcı görünüyor. en sevdiğim ve asla hayır diyemeyeceğim yemek.

fikriminincegülü dedi ki...

ben diyorum, armut dibine düşecek diye.. onların o küçük becerikli ellerini sevsin teyzesi.:) bi oturuşta 3 tabaktan aşağısı kesmez beni bilesin. yani çağıracaksan mantıya, ona göre yap bacım.:)))

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

sevgili gökhan,ben izmirliyim,ama boğaz işi oluncu her yol Roma:)))

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

valla sana katılıyorum,mantı olunca ne kilo kaygısı ne bişey kalıyor,bende hayır diyemiyorum,iyiki zor yapılıyor...

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

ah fikrimcim sen gel ben sana tabaklar dolusu yaparım,kızlarımı yetiştiriyorum,emeklilikte mantıcı tükkanı açıcam:)))))

pınar dedi ki...

harika görünüyor valla. ellerinize sağlık. özendim size ya. benim kızım da büyüse de birlikte yemek yapsak.
iyiki haftasonu arkadaşımda yemiştim mantı. yoksa şimdi canım çok çekerdi:)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

İnan kısa zamanda büyüyecek anlamayacaksın ,herşeyi beraber yapacaksınız ,hafta sonu yemiş olmama sevindim...

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık müthiş görünüyor .Çok beceriklisiniz analar kızlar.....(nihal)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

nihalcim teşekkür ederim canım arkadaşım...

Adsız dedi ki...

Yapılması zor olan her yemek neden bu kadar lezetli yahu...Ben bi kere denedim mantı yapmayı;hamur da problem yoktu da aman allahım o açma kısmı yok mu!!Saçlarım bile hamur olmmuştu :))Afiyet şeker olsun,ellerine sağlık..

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

kim olduğunu bilemedim,ama bloguma hoşgeldin,evet maalesef güzel olan şeyler zor yapılıyor,aslında iyiki de zor yapılyor yoksa dombili olurduk yaaa

evdeki huzur,zenginlik budur dedi ki...

slm ben tuba,adanalıyım ve burda ona yüzük çorbası derler,mantı üçgen kapatılmışına denir.sizin yaptığınızı kaynamış suya atar,kavurduğumuz salçalı naneli yağlı avcarla karıştırırız,bi de kıymamızı avcarlarız biraz soğan ve bol baharatla.ben sevmiyorum ama eşime yaparım genelde hatta tanıştın mı bilmiyorum tubikkos bayramda gelecek buraya ona da yapacam buzluğuna atsın diye.cnm Allah yuvandan huzuru eksik etmesin.....

evdeki huzur,zenginlik budur dedi ki...

kıymanın avcarında salça da vardı unutmuşum:)))

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

Merhaba ,öncelikle hoşgeldiniz...
işte yemek kültürü denen şey bu olsa gerek ,her yörenin farklı ağız tadı ve tarifi...
sizin yaptığınız da çok güzeldir eminim ,ben değişik lezzetler denemeyi çok severim....
paylaştığın için çok teşekkürler.....