19.09.2007

YAZ TATİLİ KİTAPLARI

Yaz tatilinde kitap okumak için daha bolca zaman buluyorum.Geçtiğimiz yaz günleri okuyabildiğim kitapları tanıtmak istiyorum.
Aslında çok satan ,moda olan kitapları pek sevmem ancak Perihan Mağden son zamanlarda basından da adını tartışmaları ile sık duyduğum bir yazar olduğu için ve kitapla ilgili yazılanları okuyunca hemen aldım.
Su gibi akıp giden,basit ama çarpıcı bir anlatım var kitapta.
Kaçan bir anne ve onunla beraber kaçmak zorunda kalan dünya güzeli kızı.Konu kaçmaları değil elbette annenin kızıyla kimseler olmadan bir dünya yaratmak istemesi,özellikle üst sınıfa olan nefreti,biraz feminizm kokan tek başına varoluşun hikayesi.

severek okudum,sizlere de tavsiye ederim...

SAFRAN SARI: genç yaşta yükselmiş bir yatırım uzmanı,tarihi eser kaçakçısı bir kadın ve üniversite mezunu bir telekız kitabın kahramanları.
Roman da bu üç kişinin yollarının kesişmesi para güç başarı peşinde koşarken ,kimliklerinden,aşktan ve umutlarından uzaklaşıp ruhlarını kaybedişleri anlatılıyor.
Açıkcası çok beğenerek okumadım.Tv de ,diziler de çok gördüğümüz konu ve yaşamlar...


Ladesçi keyifle okuduğum bir kitap oldu.80 sonrası yaşamımıza eleştirel ve panaromik bir bakış fırlatmış yazar.Ladesçi yi herkes okumalı ,yaşına başına bakmadan.Başucu kitabı gibi,kaybettiğimiz değerlere üzülerek...Kitaptan bir cümle:
"Kimse kalemle doğmaz,çizgileri doğru ya da eğri çizmek size kalmıştır sonunda.Belki de en büyük erdem,eğri bir evrende doğru çizgi çizebilmektir bu dünyada."


kişisel gelişim kitaplarına son zamanlar da fazlaca merak saldım.Sosyal başarı öyküleri,evrensel ve yerel örneklerle anlatılmış.Neden başarısızız , başarı nasıl öğrenilebilir ...
kitabın temel konusu bu ve kolay bir dille sıkmadan okunuyor.Hele en başta öyle bir yaşam öyküsü var ki çok şaşırarak okumuştum ve anlatılan kişiyi tanıyamamıştım.


19 yorum:

Deniz dedi ki...

Son ikisini okudum ben de. Mümin Sekman'ı okurken gaza gelmiş ve "vazgeçmek yok, herşey bende başlar!" şeklinde bir dönem geçirmiştim. Üstün Dökmen'in de roman tarzında yazdığı kitabı değişik gelmişti diğer eserlerine göre. Ama onun anlatımında espirili bir dil olduğundan romandan ziyade ders verici yanını algılayarak okumuştum. Evet, roman okumayı sevmem ben, istersen beni silebilirsin :) Anı ve dönem kitaplarını tercih ederim, roman okurken orasını burasını (kurgusunu) düzenleme ihtiyacı hissediyorum. Ayrıca seni tatilde 4 kitap bitirdiğin ve onca işi bir arada yapabildiğin için bir kez daha kutlarım :*

Mutluveumutlu dedi ki...

Ladesçi'yi okumak istiyorum bende. En kısa zamanda alıcam. Tavsiyelerin içinde çok sağol.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Tatilde dört kitap okuyan arkadaşımı tebrik ederek başlamak istiyorum. Ben bir tanesine ancak başlayabildim de..:)) Ladesci'yi ben de okumak istiyorum. Bakalım kader kısmet.:))

Hüzünler Güzeli... dedi ki...

mümin sekman kocacımın patronunun arkadaşı,gazeteye konu oldu herşey seninle başlar adlı kitaptan 5.000 adet alınca ve dağıtmış kitapları tabi bizede geldi bu kitap ama hala okuyamadım yaklaşık 1 sene oldu...offf eskiden ne güzel okurdum ama evlenince boşverdim yaaa:((kendime gelmem lazım acilen...öptüm cnm.

Anıl dedi ki...

Perihan Mağden'den hiç haz etmem. Ladesçi ise ilgimi çekti. Rastladığım an alacağım sanırım.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

denizcim ,herşey seninle başların bir önceki kitabı da güzeldi onu da 3-4 ay önce okumuştum,seviyorum Mümin Sekman'ı,
yüzümde kocaman bir gülümseme oluştu sen düzenlemelere değiştirmelere alışınca başka neleri değiştirsem acaba mı oluyor insan...
aslında 4 kitap okuyabildiğim için utanıyorum..performans çok daha iyiydi önceden,ne zaman internetten önce...

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

mutlucum ,seveceğini umuyorum...
rica ediyorum ne demek...

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

fikrimcim ahh denize de dedim bu internet varya internet benim kitap okuyamama sebebimdir ,ben yoksa kaç 4 taneler okurdum...
ladesciyi çok keyif alarak okuyacaksın...

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

tuğbacım aslında insan başlayana kadar sıkıntı yaşıyor ama sonra ,bırakası gelmiyor...
ha gayret,en baştaki yaşam öyküsü seni de şaşırtacak...

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

Anılcım keşke yakınımda bir yerde olsaydın,Perihan Mağden'in kitabını verseydim sana...
Sen gene haz etme boşver ancak kitap çok farklı ,özellikle senin beğenerek okuyacağını düşünüyorum,bak bulursan mutlaka oku,sonra gene konuşuruz...

Cocukla Cocuk dedi ki...

Ladesçiyi okumuş ve sevmiştim.
http://www.cocuklacocuk.com/index.php/ladesci/
senin yazıları okumasaydım senin listenden inci aral'ı seçerdim ama demek ki çok enterasan değil.
Blograzzi ve technorati favorilerimizdesiniz artık,sevgiler.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

çocukla cocuk merhaba...
çok etkilemiş olmak istemem ancak ben ne konu olarak,ne de anlatım olarak ı ıh demiştim,
ha çok kolay okunan ,akıcı bir kitap ama çekmedi beni...
evet favorlerinize eklediğinizi görmüştüm teşekkürler...:)

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

canım yukarıyı yoruma kapamışsın.Ne oldu?seni ne üzdü bu kadar?
kıyamam ben sana yaa.
yapabileceğim bir şey varsa söyle lütfen.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Canım arkadaşım. Yorum istememişsin ama, dayanamadım. N'olur üzme kendini. Her ne olduysa geçip gidecek inşallah. Sen Peri'sin unuttun mu? Bir sihir yaptın mı, hepsi düzelir. Ben buralardayım. İhtiyacın olursa, bir işaret çakman yeter, atlar gelirim. Yakarım oraları bilirsin.:)) Öpüyorum canımmmmm...

hayalperisi dedi ki...

ya bende yazamadan edemedim insallah kötü bir sey yoktur ya bende gelirim diyecem ama nah gelirim

kendine iyi bak ve güclü ol

Dut agaci dedi ki...

Tavsiyelerin icin cok tesekkürler.Okumayi cok seviyorum henüz okunmamis cok kitabim var.Önceden her kitabi merakla okuyordum,yeni ilginc olanlari ve populer olanlari.Sonradan daha secici oldum,daha cok kisisel gelisim,insan psikolojisi,dini icerikli konulara yöneldim.
sevgiler

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

benimde okunmayan çok kitabım var rabişciğim ahh vakit olsa hep kitap okusam...

Adsız dedi ki...

Son kitabı okudum, üstün dökmenin küçük şeyler'i yeni bitirdim ama ladesçi de okunmalı en kısa zamanda, o kadar güzel madem. Safran sarıyı her yerde gördüm ama nedense elim gitmedi almaya, perihan maden de alınmalı madem güzel. Elimdeki romanı bitirebilseydim bi daha birçok kitap sırada :( ben gidip okuyayım biraz senden sonra bana ödev oldu canım :) sağol

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

çilekli pasta öncelikle perihan mağdeni al pişman olmayacaksın....