12.10.2008

İNSAN VÜCUDU YAPBOZ KİTABI.


Kızlarım yapboz yapmayı çok seviyor.Epeydir İpek kızımın alınacaklar listesinde olan yapboz kitabına kavuşunca havalara uçtu.Kitabın sayfaların da vücudumuzun dolaşım sistemi,iskelet sistemi,kas sistemi gibi bölümler var .Bu sayfalarda ki yapbozlar bozulunca altından o sayfanın detaylı bilgileri geliyor.
Yani yapboz zemini, konuyla alakalı resimli bilgilerle dolu.4.sınıfa giden Zeynep kızımın Fen Bil.ders konularında iskelet sistemi olunca, oda epey yararlandı.
Hem oyun,hem kaynak olan kitap Ntv yayınlarından satışta.
Yapboz ve bilim sever çocuklara tavsiye olunur :)

15 yorum:

Betül dedi ki...

çocuklar için hem eğitici, hem eğlendirici, ne güzel, güle güle kullansın ipek.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Süper birşey bu canım. Ben bu konuları anlatıyorum şuan derste. Hemen önereceğim öğrencilere :)
Sağol paylaşımın için. Öpüldün.

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Canım sağolasın ben fen öğretmeniyim bayıldım valla.Geçenlerde benim bir öğrencim bir maket getirdi.böyle kartlar var takıyosun hangi kartı takıyorsan adamın o organından ışık çıkıyor çok güzel bişeydi.

özii dedi ki...

Harika bir set almışsınız. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle...
Öğrenmenin en önemli yolu bu işte..

HÜLYA dedi ki...

periliiim merhaba canım.. inşallah kek çöpe gitmeden yetişmişimdir. Kekim kabarmadı ne yapaım atayımmı dedin ya sakııııın..

bak şimdi sana güzelş bir tarif verem bunu ben uydurdum banada bazen oluyor bu çok dalgın olduğumda içine kabartma tozu koymadığım bir gün uydurmuştum bunu. Şimdi o keki alıp güzelce küçük küçük parçala. Sonra 2 poşet krem şantiyi 1 bardak sütle çırp. Bir kenarda beklet , Yuvarlak derince bir borcamın içine streç film sar krem şantiyi kek parçaları ile karıştır içine damla çikolata fındık ceviz parçacıkları at sonrada borcamın içine döşe.. üzerinide streç filmle kapatıp buzdolabında 3-4 saat beklet eğer daha acilse dondurucuda 2 saat beklet. Çıkarınca servis et ama daha lezzetli olmasını istersen üzerine çikolata sosu veya meyveli sos hazırla...

umarım tarif işine yarar perilim.. Çook öptüm seni ayrıcaa aldığın eğitici ve süper yap boz için koca bir tebrik geliyor sana.. senin gibi anneleri olduğu için kızlar çook şanslı..

Rüzgar dedi ki...

Oldun olası severim yap-bozları. Zeytin de seviyor ama daha kendine göre şeylerden hoşlanıyor, biraz da çabuk sıkılıyor. Çok eğitici ibir yap-boz, 1-2 sene sonrası için ideal bize. Sevgiler.

Mehtap dedi ki...

Benim kızımda 4.sınıfta ve bize de böyle birşey gerekiyor.paylaşımın için teşekkürler canım.sevgiler.

Yeliz dedi ki...

yap-boz yapmayı bende çok severim:)çocuklar için çok anlamlı.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

O halde benim küççümen sıpaya tavsiye ediyorsun değil mi Perili teyzesi. Şimdi gösterdim kendisine, bayıldı.:)

Severim ben onun yap-boz yapan ellerini. Öp annesi benim için olur mu? O da seni öpsün benim için.:)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Çok güzelmiş, hem yapboz hem bilgi.
Bizimkilerin biraz daha büyümeleri lazım

3prenses dedi ki...

kızım 4 sınıfta bu konular işleniyor.ilk fırsatta alıyım bende sağol canım.

HÜLYA dedi ki...

günaydın perilim güne senle başlamak çok gzüel sper bir enerji geliyor senden bana..

canım kırmızı biberlerin etli olanları en iyisidir. İnce olanlarında hep lezzet yoktur kurudur hemde yemeği gzüel olmaz. Onun için sen etli olanlardan al ve yap dolmalarını. İyice pişince kabukları zar gibi ayrılıp etli kısmını dolmanın içi ile beraber ye bakalım tadına doyabilecekmisin...

hadi şekerim yapta görelim bizde.. afiyetle yiyin sizde.. ne kafiyeli yazarım ama ..

öptüm canıım

ay şimdi farkettim herkes yapbozdan bahsediyo ben yemek tarifinden ... ne komik oldu .. ama mazeretim var arkadaşlar perilim bişeycik sormuştuda ona cevap şettiriyom yani siz benim kusuruma bakmayın.... sevgileeer

İlknurundünyası dedi ki...

Harika bir yap-boz,çok ilgimi çekti özellikle çocuklar için çok eğitici ve eğlendirici,çok şanslılar senin gibi ilgili ve özenli anneleri olduğu için.
öpüyorum,ayrıca yorumun için tekrar teşekkür ederim.

laleninbahcesi dedi ki...

bu yapboz bence büyüklerede gerekli hala böbreğinin nerede karaciğerinin nerede olduğunu bilmeyenleer vara hehehe. Sevgiler sana ve kızlarına

Deniz dedi ki...

Güzelmiş, hiç görmemiştim :) Biz de meraklıyız yapboza ve bilime ama, henüz yaşımız küçük olduğundan sanırım dikkatimizden kaçmış. Şimdi bu yapbozla öğrendikleri hiçbir bilgiyi unutmayacaklar çocuklar. Öğrenmede farklı metodlar, malzemeler bulup kullanmak harika.