30.10.2008

NELERDEN TASARRUF EDİYORUM?

Blogların kapanma hadisesi olmadan önce ,rüzgarcığımın tasarruf konulu sobesini yazacaktım ki elektrikler kesildi :),neyse yine elektrikler gitmeden ödevimizi yapalım hemen.
Tasarruf yaptığım pek çok konu var yaşamımda ,bazıları alışkanlık,bazıları özellikle dikkat ederek,bazıları da mecburen( memur olunca ):))

  • evimizi alırken güney cephesinden olması için epey ısrar etmiştik.Isınma açısından oldukça yararını görüyoruz.(çift cam,güneş enerjisi de hem bizim cebimize hem doğaya tasarruf sağlamış olduk)
  • evimizde yapılan tüm fatura ödemelerini zamanında yaparız ,gecikme zamları ve faizlerinden tasarruf.
  • bizim evde sivrisinek kovucu kullanmak yok,cibinlik kullanıyoruz hem doğayı hem kendimizi zararlı kimyasallardan koruyarak tasarruf.
  • şarjlı pil kullanarak hem bütçemize hem doğaya tasarruf.
  • evimiz de ki salon hariç tüm ampuller tasarruf ampülü.
  • akıllı sayacımız olduğu için evdeki bulaşık ve çamaşırlarımız gece ondan sonra yıkanmakta elektriğin kw nın en yüksek olduğu 17 :00 -22 :00 saatleri arası mümkün olan en az elektrik tüketimi yapılmakta.
  • diş fırçalarken suyu açık bırakmamayı kızlarım da öğrendi yine diş macununu çok küçük miktarlarda sıkmaya alıştılar.
  • işyerim yürüme mesafesinde olduğu için yürüyerek giderek hem spor hem tasarruf yapıyorum.
  • giyim konusunda büyük kızımın giysileri ,küçük kızıma kaldığı için epey tasarruf yapmış oluyoruz .Hatta zaman zaman ağbimin kızının giysileri de büyük kızıma kalıyor.Bunlara kitap,oyuncak vs leride sayarsak epey tasarruf yapmış ouyoruz.
  • giyim konusu açılmışken sevdiğim markaları ouetletlerden,semt pazarlarından daha uygun fiyata alarak tasarruf yapmış oluyorum

şimdilik aklıma gelenler bunlar .Hı bu kadar tasarruf et,özen göster sonra git D&R da 3-4 Cdye ,kitaba dünyanın parasını ver :)))....işte o zaman gerçekten içim hiç cız etmeden çıkıyorum mağazadan.İnsanın sevdiği şeyler olunca gözü de bir şey görmüyor.

Umarım yaşamınız da gözünüzün görmediği şeylerin sayısı çok değildir diyelim ve çocukla çocuğa soralım yaşamlarında nelerden tasarruf ediyorlar ?

19 yorum:

Delfina ; dedi ki...

Çok beğendim tasarruf önlemlerinizi,akıllı sayaç dışındakiler benim evde de geçerli.tasarruf hayatın her alanına ferahlık getiriyor.
sevgiler

Rüzgar dedi ki...

Hayatımız tasarruf valla :) E napalım, şartların gerektiği şeyleri yapmak lazım. Ben de arada keyif için çok sevdiğim şeyleri alırken gözüm görmüyor. Gene de onların da en uygun olanını almaya çalışıyorum, bir tek kitaptan gocunmuyorum alırken. Sevgiler :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

ödevimizi not aldık, ilk fırsatta seve seve :))

Ayşe dedi ki...

Cok guzel ve faydali bir konu bu. tasarruf orneklerini okuyarak bizlerde kendimize pay cikarabiriz. misal ben simdi elektirigi en cok o dedigin saatlerde tukettigimi farkettim ve bundan sonra cok daha dikkat edecegim ;)

Sevgiler...

İlknurundünyası dedi ki...

Bravo arkadaşım,tasarruf önlemlerin gerçekten güzel şeyler,uygulaması da zor değil biliyor musun,ben kitaplarda da tasarruf yapıyorum,yaz tatillerinde epeyce alıyorum,kampanyaları takip ediyorum,bunun için zorda kalmadıkça onlara da fazla para vermemeye çalışıyorum,korsana hayır diyenlerdenim,çocuk kıyafetlerini biz de kardeşimle paslaşarak hallediyoruz ama elektrik sayacı işi bize uymadı çünkü hem bu evimde öyle sayaç yok hem de benim çamaşır makinemi gece dokuzdan sonra çalıştırırsam eğer tüm apartman benim elktrif faturamı ödemeye razı olur her halde:)))Bak aslında yazarken fark ettim hiç de fena olmaz hani:)kızları ve seni öpüyorum.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Bebeğim, ben hala alışamadım bu yorum şeysine.:)) Benim tasarruflu, becerikli, dünya tatlusu arkadaşım. Şu resimdeki makineden de bulabilir miyiz ki acep?:)

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

canım mailini geç farkedip cevapladım.teşekkür ederim açıklaman için.:))

ex blogger Yağmur'un

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

incegülüm yeni forum penceresi mi kastettiğin ?
anlayamadım,o makinden ben sipariş ettim,san da söyleyeyim :))

Bir Hayat Dolusu dedi ki...

Slm
Bu yazı için yazdığım 3. yroum
Size yazdığım yorumlar genellikle yayınlanmıyor.
Aslında kötü şeylerde yazmıyorum ama..

Bir Hayat Dolusu dedi ki...

Hata bendeymiş...

Profil seçmeden göndere basıyormuşum..Hay allah.

Şİmdi farkettim.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

ben bu yorum penceresini değiştiriyorum,ıh ıh,kullanışlı değil ....:(

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Oh işte budur! Ya bize anadan-babadan kalma yöntemler yarar. Öyle yeniliklere açık değiliz.:)) Kastettiğim oydu evet... Hehehehe...:))

HamaratDiva dedi ki...

hayatım biz de özellikle su konusunda hassasız. duştan gelen su ısınana kadar kovaya akıtıp daha sonra o su ile balkon yama, çiçek sulama gibi seyler yapıyoruz.

HÜLYA dedi ki...

valla insan türkiyede yaşayınca ister istemez tasarrufa alışıyor hayatımızın her evresinde var tasarruf say say bitmez valla. mecburende olsa tasarruf aslında çok gzüel ve önemli birşey. Zorunluluktan değilde bilinçli olarak herkes yapabilse ne iyi olrudu...

öptüm ve kaçtım canıım

WarhaWk - Cenk dedi ki...

Çok önemli konulara değinmişsiniz.
Size ve ailenize Sevgi ve Saygılar,
Cenk

Adsız dedi ki...

evde iki tuvalet var. birinin sifon ayarını yarı miktarda su alacak şekilde ayarladık (aynı ayar haznenin içine dolu su şişeleri yerleştirerek de yapılabilir). Hangi tuvaleti hangi iş için kullandığımızı da yazmayayım artık. :)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

öyle su şişeleri falan bana karışık geliyor,bozarım ben rezervuarın ayarlarını suyu az koyucam diye...
şimdi yeni çıkan sifonlar zaten oldukça az su tüketiyorlarmış ...

Adsız dedi ki...

Sobaya bayıldım. Şaka bir yana her türlü kaynağı en iyi bir şekilde kullanabilmek sanırım en çok ihtiyacımız olan şeylerden olacak.