18.10.2008

UYDURUK HIRKA

Zaman konusunda hafta sonları, hafta içine göre daha zenginim.Hafta içleri öyle bir koşturmaca ile geçiyorki yazacak çok şeyim olmasına rağmen yazamıyorum.Yorum cevaplama da aynı sebepten yapılamamakta, sakın ola yanlış anlaşılamaya...:)
Üzerimde gördüğünüz hırka da yüzüm görünmüyor(biliyorum beyhancığım bu durumu hiç sevmezsin ama utanıyorum :))...)
Neyse hırkaya gelelim ,ben çok aceleci ve sabırsız bir insanım.Bu özelliğim ile tıpkı canım babama çekmişim .Fi tarihinde İzmir'den kilo işi çok ucuza aldığım bu ipi,geçtiğimiz kış gecelerinin bir yarısında dellenip çok anlarmış gibi hırka olarak başladım.
Yani benim oturupta bir hırka örmüşlüğüm yoktur .Evde olan hırkalardan birini önümü yayıp arka,kol vs . ilmeklerini sayıp,başladım örmeye,kesme yerlerinde önümdeki hırkaya göre sallamasyon kestim.EE be periliköşk niye birine sormazsın diyenlere ,benim oturupta ördüğüm saatlerde herkes uyur,gece oniki,bir ,kime sorayım,netteki tariflerden de görmeden anlamıyorum .Yani benimkisi deneme yamulma yöntemi... AAa birde aceleciyiz ya,kötü olan yerleri sökmeyi de sevmem.Yakasını kocaman kesince ,bu hırkadan bir şey çıkmaz deyip poşete koyup kaldırmıştım.Geçen gün çıkardım ölçtüm biçtim yakasını da kendimce uydurdum.Yine gecenin bir vakti , annemden yürüttüğüm eski manto düğmelerini de dikerek son noktayı koydum.....
Önce hoşuma gitti ama biraz robdeşambr gibi mi olmuş diye düşündüm ve kalın kemerle denedim bir de .Poşette beklemektense arada bir giysem gene iyidir diye dolapta ki hırkaların yanına asıldı uyduruk hırka....



16 yorum:

3prenses dedi ki...

bence süper olmuş .ben bu kadar kocaman şeyleri pek öremem bıkarım hemen.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

3 prenses aynen bende büyük parçalardan sıkılıyorum ,gerçi 8 numarayla ördüm hızlı büyüyordu ama işte gene de uzun sürdü :)

Deniz dedi ki...

Deneme yamulma değil, deneme-yapılma olmuş bu. Gayet güzel eline sağlık. Ayrıca kötü bile olsa mağazalarda kaça satılıyor biliyorsun. Ben de senin gibiyim, bitsin isterim. Hemen 8 numara işine ben de girmeliyim :) Bir seminer ayarlayalım sana Ankara'da, sonra rapor alalım, yüncülere tur yapalım :)
Bizim okuldan çok sevdiğimiz arkadaşımız var, İranlı ama Türkçe mükemmel. Bir sınavda "deneme yayılma yöntemi ile..." diye yazmıştı da, o günden sonra böyle kalmıştı deneme yanılmanın adı. Şimdi sen de başka bir şekle bürümüşsün ama seninki kendine haksızlık olmuş. Güle güle giy deneysel hırkanı :)

Adsız dedi ki...

yüzünü taramadığın karaltmadığın sürece gıcık olmam. :) hem sen torpillimsin. bence sallamasyon/uydurmasyon/yamulmasyon hırkan da gayet güzel olmuş. kemerle kullan bence. İyi pazarlar...

özii dedi ki...

Öncelikle örgü konusundaki sabrını takdir etmem gerek .Eline sağlık ,iyi günlerde kullanman dileğiyle...
Bana basarlar valla hiç uğraşamam. Örenlere özenirim ama yine de yapamam. Tembellik sanırım :P

Adsız dedi ki...

Soğuk kış günlerinde seni soğuktan koruyacak canım..

sıcacık ve yumoş gibi yumuşacık tutacak.

eline sağlık güle güle kullan ilk örgü için süper bence.

Cocukla Cocuk dedi ki...

vallahi ayakta alkışlıyorum ne diyim...çok şık gorunuyor hazır gibi eline sağlık

Mehtap dedi ki...

Bence de çok güzel olmuş.Hele ki acemi şi olması.Ama Kemersiz daha güzel.Onu söylemeden geçemiyeceğim.Ellerine sağlık ve güle güle giy periliciğim.sevgiler.

Rüzgar dedi ki...

Uyduruk mu??? Ayol bal gibi nefis bir hırka olmuş. Herşeyle de giyilir. Ellerine sağlık. Sevgiler :)

Yeliz dedi ki...

Peri hırka işte dana ne olsun eline sağlık:)belindeki kemeri sevsinler, sevgiler

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

SAYFAMDA SÜPRİZ ÖDÜLÜN VAR CANIM :)) BAK İSTERSEN.

BALDAN TATLI dedi ki...

Uyduruk demek buna hakaret olur sanırım. Basbayağı hırka işte yaa. Önemli olan kendi ördüğünü giyebilmek yani. Bunu yapamıyanlarda var.

Gökkuşağının Rengi dedi ki...

Çok güzel ve şık görünüyor.ellerine sağlık canım.

Kremali'nin annesi dedi ki...

Ben begendim Pericim, ellerine saglik ve gule gule giy. Ozellikle rengine, yakasina ve yurutme dugmelerine bayildim:)

Yalniz, vucut dilini pek bir tehditkar buldum arkadasim. Ne yani, begenmezsek dovecek misin:P

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

ayşe şule ,fotoğrafları zeynep çekti,ve bana sürekli şöyle dur anne şöyle yap anne telkinleri ile verilen pozlar bunlar :)
şimdi baktım tekrar özellikle üstteki pek bir -göreyim seni hadi der gibi olmuş valla :)))))

Adsız dedi ki...

bana göre süpper. uydurukmuyduruk.. :)

Ben de örgü örmeyi pek severim ama kazak ve hırka diye başladığım hiç birşeyde kol kısımlarını tamamlayamam. Anneciğim geldiğinde toplu olarak verip kolları hallettiririm.. :)

sizin hırkanın benimkilere göre en azından kolları var ve giyilebiliyor.

Bir de yakasının duruşunu beğendim ben. Güle güle giyin..

sıcacık sevgiler

www.misssgibi.com