22.03.2007

PONPON SEVDASI..

zeynep kızımın beresi..lastik örgü yapıyoruz,haraşoya geçip yeteri kadar örünce(Yandan eğik takacağımız için fazlaca örüyoruz)şişleri çıkarıp ilmeklerin içinden ip geçirerek büzüyor ve ek yerini dikiyoruz.yan tarafa boncuk ve pullarla işlenmiş çiçek motifleri koyarak olayı noktalıyoruz...Hıı büzdüğümüz yere aynı renk ipten kordon yapıp üzerine aralıklarla ponponlar dikiyoruz..

bu ponpon kolyeyide ,ponponların en moda olduğu zaman çok severek yapmıştım,artık hevesim gitti fazla takmıyorum..

iğne

canlı renkli orlonlarla, küçücük ponponlar yapıyoruz,içlerinden çivi geçirip halka takarakgümüş zincirlere sedef boncuk ve deniz kabukları ile karışık dizeliyoruz.Ne kadar farklı materyel kullanırsanız o kadar cici bir bileklik çıkıyor ortaya..


ponponları yanyayana getirip sıkı sıkı dikiyoruz ve arkasına yaka iğnesinide sabitleyerek(sıcak silikon yada yine dikerek)çantalarımıza,montlarımıza takıştırıyoruz..

15 yorum:

bembi dedi ki...

hepsi çok güzel olmuş, ellerine sağlık! :)) ben en çok bereyi ve ponpon borşu sevdim. çok güzel bi fikir ponpondan çiçek şekli yapmak! :D

kurunane dedi ki...

hem takılar güzel hem bere güzel hem de onu taşıyan kızın en güzel.

Deniz dedi ki...

Bere süper, kara gözlü kızımız ne giyse yakışır gerçi.
Pomponlular, siyah kazakla bence gene kullanılabilir. Yok ben kullanmayacağım diyenler de o şirin kolyeyi bir çantanın sapı olarak değerlendirebilirler. Belki arasına kordon vs geçirilip desteklenebilir... :)

KIKI'S DESIGN dedi ki...

çok beğendim ponponları:)özellikle de bereyi çok güzel olmuş ellerine sağlık!!!
yapılışlarını paylaştığın için de teşekkürler;)

ciceklibahce dedi ki...

Sobene cevap yazıcağım en yakın zamanda:) Şididen düşünmeye başladım:)
Sabrın yeterse ponponlardan kapı yerine asmak için evine yapabilirsin. Ponpon+ boncukda olabilir.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

bembi,teşekkürler çok severek kullanıyorum broşu,

kurunanecim çok teşekkür ederim,kızısım esmer güzeli kokoş bir kız görüldüğü gibi..

dnz,çok güzel bir fikir,çanta sapı dedimya sıkıldım artık takmaktan,değerlendireceğim,

kiki's yapmadıysanız deneyin ponpon yapmak öylesine rahatlatıyorki insanı, birara, artık iplere takmış ponpon yapıyordum, bisürü ponpon olmuştu ,anahtarlık yaptım ,atkıların uçlarına diktim sonunda ,paylaşmayı seviyorum ama önceden yeptığım için kaç ilmek olduğunu falan yazamadım..

çiçekli bahçecim,söylediğin fikir,çok hoş ,hatta bunu bembi resimlemişti blogunda ,sobemiz yanıtlanmış şimdi gördüm ,hemen bloguna zıplıyorum...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ponponlar güzel, Zeynep kız daha da güzel.:) Kolye çok hoş olmuş, yaz geliyor kullanırsın rengarenk. Hepsi süper, ellerine sağlık.:)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

fikrimce ,sanada yapayım bacım ,beraber takarız:)))rengarenk...teşekkürler

karamelize dedi ki...

allah gerçekten dağına göre kar veriyor, bu kadar sirin iki kıza böyle de marifetli bir anne yakışırdı, nasıl da güzel taşımız kızınız bereyi...ben de bu sınırlı el becerisi ile oğlum olduğuna bir kez daha şükredeyim bari..:))))

pınar dedi ki...

konuyla ilgisiz yorum:)
dün gece rüyamda seni gördüm. yani fiziksel olarak görmedim ama. perili köşk siye balıkesirin bir ilçesi varmış ve sen aslında oralıymışsın. o yüzden blog adını perili köşk koymuşsun.
saçma bir rüya ama anlatayım dedim:))

ümran dedi ki...

Bere süper,en kısa sürede deniycem..yapılışını da gayet ayrıntılı anlatmışsın..ellerine sağlık

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

Allahın gücüne gitmesin ama ,kızlarım yerine erkek çocuğum olsaydı ,baya bi hayal kırıklığı yaşardım herhalde,ben bebekliklerinden beri evcilik oynar gibi onları giydiriyor,süsleyip püslüyorum,güzel sözlerin için teşekekkür ederim...

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

pınarcım ortak küme elemanlarımız varya ,blog dünyasında bende yerin başka (en önemlisi hemşehri sayılırız..) mesafe olarak da yakın sayılırız,herhalde bilinçaltında biyerlerde karşılaştık:)))

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

limoncum ,merhaba ,beğenmene sevindim,ben çok örnekli karışık şeyleri beceremiyorum neyapayım,bende küçük süslemelerle,fark yaratmaya çalışıyorum,aslında çok basit bir bere,teşekkürler..

PERİLİ KÖŞK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.