28.03.2007

ÖRGÜ ÖRÜYORUZ


Örgümüz yarı atkı,yarı fular arası bişey.Soğuklar hala devam ediyor,kısa zamanda yapıldığını düşünürsek ,geç kalmış sayılmayız.Ne yapıyoruz,Anchor marka ebruli ve tüylü ipimizi tığ kullanarak her sırada 8 kafes olacak kadar zincir çekiyoruz.Tam sayıyı anımsamıyorum ama 25 civarı olabilir zincirimiz.çekilen zincirimizin üzerine 8 kafes olacak şekilde ,kafeslerimize devam ediyoruz.Boyu boynumuzun ölçüsüne uygun olacak şekilde örülmeli.Boynumuzun etrafını sardıktan sonra çevresini her kafese 5-6 birit örerek marullu bir hava yakalamaya çalışıyoruz.Tüm çevreyi bu şekilde örerek büyükçe bir düğme dikerek bitiriyoruz.Sıfır yaka üstlerle şık duruyor,hem şıklık yakalayıp hem boynunuzu korumuş olursunuz...

13 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

çok şık bişey olmuş bu ya. rengi de süper.:) beceriklisin sen, hamaratsın ne diyim ben.:)kızların da inşallah sana çeker.:)))

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

evim çarşıya uzak fikrimcim,aklıma gelen şeyleri hemen almazsam unutuyorum,kalıyor,bunlar unutmadıklarımdan...kızlarımda şimdilik umut var ama ilerde ne olur bilmem...

pınar dedi ki...

bende de olsa keşke böyle yetenek. nerdeee...
buzdolabını da güle güle kullanın. bizim buraların elektrik kesintilerine bu dayanır inşallah.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

valla pınarcım çok doğru söylüyorsun ,daha öncede dediğim gibi iki gram yağmur yağıyor,biraz kar serpeliyor,hemen kesinti..pınar,keyif aldığın şeyleri ufak ufak denemeye çalış,zamanla gelişiyor,ne bileyim kırdan bayırdan taş toplayıp onları boyamak ,bak 1 sene sonra kızınla bile yapabilirsin bunu,şimdi küçük olduğu için zaten istesende zamanın olmaz..az kaldı...

ciceklibahce dedi ki...

Çok hoş olmuş gerçekten:) Ben patatesli tarifinide not ettim yapıcağım. Bunu da ben öremem o kadar becerikl değilim ama anneme göstermeyi planlıyorum:) İki tarif içinde teşekkürler. Bence de hamaratsın:)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

Çiçeklim ,zincire kafesler batıp çıkıyorsun,hiçbir zorluğu yok ,ben dizi mizi seyrederken yaptım ,öyle ayrıca oturupta yapacak vaktim yok valla ,ama anne fikri de hoş, oh hazır gelince de pek güzel ve sürprizli olur doğrusu :-))

Deniz dedi ki...

perilikösk, bir de ben tarif vereyim.. hani incecik tiftik gibi iplikler var ya, onlardan alıyorsun. 3.5-4 nımara şişle genişliği fotoğraftaki gibi bir fulatkı :) başlıyorsun... başlıyoruz diyelim herkes örsün... neyse daha sonra fotoğraftakinden 2-3 parmak daha uzun örüyor ve her sırada bol bol arttırıyoruz.. en nihayetince 10 -15 sıra kadar örüyoruz ve bir ucu fırfırlı bir fularımız oluyor. ben ördüm, bir yerde görmüştüm. bu iplerin tanesi 3YTL idi, 1 taneden rahalıkla çıkıyor :)

kurunane dedi ki...

ben dün sabah kahvaltıya yaptım patatesliyi, eşimde çok beğendi, bende. teşekkür ederim canım.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

perilim, sesin çıkmayınca bir geleyim, iyi haftasonları dileyeyim dedim.:) patatesliyi ben de dün akşam yaptım. sulu yemeğin arkasından, makarnanın yanına süper eşlik etti.:) hemi de 5 dakkada yapıldı.:) öpüyorum canım.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

DNZ cim tarif anlama özürlüyüm biraz:))ilk başladığımızdan itibaren mi arttırmaya başlıyoruz,birde bir ucu fırfır nasıl oluyor kafamda şekillendiremedim..azcık daha detay verirsen hemen deneyeceğim..tarifin için teşekkürler..

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

kurunanecim,afiyetler olsun ,
fikrim,incegülüm,haftasonuna doğru iptal oluyorum,birde sınav hazırlanma durumları derken sesim soluğum kesildi, geceyarısı kitapların arasından kafamı kaldırdığım bir mola da 80lerle ilgili mesaj bırakayım dedim gönderemedim bir türlü,afiyet olsun arkadaşım ,bende öpüyorum...

Deniz dedi ki...

şimdiii, mesela 20 ilmek başlıyoruz... fular-atkı bozması ucube nesnemizin boyu ne kadar olsun istiyor isek, ötüyoruz. elimizde uzun bir dikdörtgen oluyor :) boyunun yeterli olduğuna kanaat getirdiğimizde, 1 örüp bir arttırıyoruz, arka sırada da bu şekilde arttırıyoruz... sonraki sıralarda ilmek sayısı arttıkça dolayısıyla fırfırlı gibi oluyor. arttırma işlemi ucundaki bu efektin nasıl istendiğine bağlı olarak "kafana göre takıl" şeklinde ilerliyor :)sonra başladığımız tarafı düz ya, orası alta, fırfırlı ucu üste gelecek şekilde boynumuza sarıp, ortaya da mesela broş ile süs yapıyoruz. asıl ben anlatma özürlüyüm. pazartesi bembi'nin annesinin bloguna fotografını koyarız, koyunca da haber veririz :) görsel öge ile desteklenirse, anlatımım yorumlanabilir hale gelecektir... :))

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

tamamdır kafamda oluştu,bembinin annesinin bloguna koyarsanız da duruşunu görmüş olurum,harikasınız ,teşekkürler,birbirimizi görmeden bilgi alışverişi,teknolojinin gözünü seveyim:-))))